onsdag den 6. februar 2013

Abney Associates internettechnologie: Phishing, E-mail en Internet oplichting/GETSATISFACTION - Wikidot Community - Abney Associates Technology

Abney Associates internettechnologie: Phishing, E-mail en Internet oplichting/GETSATISFACTION - Wikidot Community - Abney Associates Technology

Abney Associates internettechnologie
Phishing, e-mail en Internet oplichting zijn vaak op het Internet en kunnen omvatten:
E-mails met bijlagen virus besmet. De twee veelgebruikte methoden voor distributie van de virussen en schadelijke code zijn via e-mailbijlagen en schadelijke code downloaden van het Internet. Veruit de meest voorkomende methode van distributie is door e-mailbijlagen zo oefening voorzichtigheid bij het openen van bijlagen. De algemene regel is: als u niet dat de bijlage verwacht en geen in de bron vertrouwen - open het niet!
Voor informatie over de erkenning van een phishing e-mail, bezoek de website Microsoft Safety en Security Centre: hoe te erkennen van een Phishing E-mail.
Meer informatie over spam en oplichterij zijn hieronder beschikbaar:Nigeria 419 zwendels
Hoe te herkennen van vervalste websites
Wat is Phishing?
Phishing is een vorm van bedrog gericht identificeren diefstal. In een phishing-scam probeert een kwaadwillende persoon om persoonlijke en financiële informatie zoals bankrekeninggegevens, creditcardnummers, wachtwoorden of andere persoonlijke informatie uit je door te overtuigen u te geven aan hen onder valse voorwendselen.
Phishing-praktijken komen meestal via spam e-mail die een koppeling naar een valse website zoals een banksite of e-bay site bevat.
Een phishing-scam begint met een kwaadwillende gebruiker die miljoenen van frauduleuze e-mailberichten die lijken stuurt te komen uit populaire websites of websites die u, zoals uw bank of credit card bedrijf vertrouwt.
De e-mailberichten, en de websites die zij vaak u sturen, kijken officiële dat zij veel mensen bedriegen te laten geloven dat ze legitiem. Te geloven dat deze e-mails legitiem zijn, reageren nietsvermoedende mensen vaak op de e-mail verzoeken om hun creditcardnummers, wachtwoorden, accountgegevens of andere persoonlijke gegevens.
Een oplichting kunstenaar misschien zet een link in een valse e-mailberichten die naar de legitieme website lijkt, maar eigenlijk brengt u naar een zwendel site of zelfs een pop-upvenster dat precies lijkt op de officiële site. Deze kopieën worden vaak genoemd vervalste websites. Wanneer u op een van deze vervalste sites of pop-upvensters u misschien zelfs meer persoonlijke informatie die zal worden verstrekt onbewust invoert rechtstreeks aan de persoon die de vervalste site gemaakt. Die persoon kan vervolgens deze informatie gebruiken om te kopen goederen, aanvraag voor een nieuwe creditcard, of uw identiteit te stelen.
Bescherm uzelf tegen phishing
Net zoals ze in de fysieke wereld doen, zal oplichters blijven ontwikkelen van nieuwe en meer sinistere manieren om truc u online. Maar na deze vijf stappen kunt u uw persoonlijke gegevens beschermen.

Nooit reageren op verzoeken om persoonlijke gegevens via e-mail of in een pop-up venster. In geval van twijfel, bel de instelling die beweert te zijn van de afzender van de e-mail of pop-up venster. Australische banken sturen nooit e-mails met weblinks naar login sites over bankrekeningen.
Vermijd te klikken op links in verdachte e-mails opgenomen als u een virus of schadelijke code downloaden kan door het bezoeken van de site. Ga in plaats daarvan naar websites door de URL in de adresbalk te typen of door de URL al bladwijzer.
Controleer of dat de website is met behulp van encryptie door op zoek is naar het gele hangslotje op de website (hoewel dit wordt steeds meer ook wordt vervalst).
Controleer regelmatig uw creditcard- en bankafschriften.
Verslag verdachte misbruik van uw persoonlijke gegevens aan de juiste autoriteiten.
Abney Associates internettechnologie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar